Rakenna yrityksellesi brändi

1049920-brand-marketing-background-conceptVoisi sanoa, että ilman brändiä yritys on kuin laiva tuuliajolla. Ei tiedetä mihin ollaan menossa, ja miten määränpäähän päästään. Nykypäivänä kuluttajat ja asiakkaat vaativat yrityksiltä enemmän kuin aikaisemmin, laatu- ja muut vaatimukset ovat kasvaneet entisestään. Yritykset, jotka panostavat laatuun kaikessa toiminnassaan, tulevat menestymään muita paremmin. Brändi luo kilpailuetua vain, jos lupaus näkyy ja tuntuu jokaisessa asiakaskohtaamisessa. Yrityksen logo ei ole brändi, vaikka usein näin mielletään, logo on vain yksi osa yrityksen brändiä. Jos yritys on onnistunut luomaan itselleen vahvan brändin, on yrityksen kassavirta taattu, ja asiakkaat palaavat ostamaan yrityksen tuotteita ja palveluita yhä uudelleen.

Mistä brändi muodostuu?

Brändi on pääsääntöisesti aineetonta pääomaa, tuotteen ollessa siinä tietysti mukana. Yrityksen brändiä mitataan sillä, kuinka tunnettu firman nimi ja logo on asiakkaiden keskuudessa, ja kuinka laadukkaana he pitävät yrityksen toimintaa. Brändi on nimenomaan yrityksen tekemistä, ei niinkään visuaalisuutta. Miten yrityksen henkilökunta toimii asiakkaan ostaessa tuotteita tai palveluita, miten reklamaatiot hoidetaan? Henkilökunta on yrityksen käyntikortti, tämän vuoksi työntekijöihin tulee panostaa ja heitä on hyvä kouluttaa jatkuvasti. Kuinka hyvin yrityksen tuote toimii, lunastaako yritys lupauksensa? Miten yritys eroaa kilpailijoista edukseen? Jos asiakas saa yrityksen kanssa asioidessaan huonoa palvelua, hän ei todennäköisesti käytä kyseisen yrityksen palveluita toista kertaa.

Visuaalinen brändi

Yrityksen nimi ja logo ovat myös osa brändiä. Yleensä yritykselle keksitään ensin nimi ja logo liikeidean lisäksi, tämän jälkeen liiketoiminnan täytyy seurata yrityksen arvoja. Kun aineeton brändi on kunnossa, sen ympärille aletaan rakentaa erilaisia markkinointikeinoja. Nettisivujen tulee mukailla yrityksen luomaa brändiä, sekä muuta markkinointimateriaalia. Menestystä haluava yritys käy messuilla ja tapahtumissa, brändin mukaisen rekvisiitan kanssa tietenkin. Yritys hankkii myös liikelahjoja omalla logolla ja yhteystiedoilla varustettuna. Liikelahjoja jaetaan messuilla ja erilaisissa tapahtumissa, sekä asiakastapaamisissa. Kun tavataan potentiaalinen asiakas, kannattaa jälkeensä jättää muutakin kuin käyntikortti. Esimerkiksi kuulakärkikynä on edullinen, ja hyvä muisto asiakkaalle tapaamisesta. Laadukkaat liikelahjat saa helposti tilattua netin kautta. Profiloidut yritystuotteet ovat tärkeä osa yrityksen visuaalista ilmettä, ja ne vahvistavat firman brändiä entisestään. Hyvin suunniteltu sisältö ja design ovat keinoja, joilla brändi lunastetaan. Kun yrityksen markkinointitoimenpiteet tehdään huolella ja laadukkaasti, muista kilpailijoista erottuen, on yrityksen tulevaisuus taattu.