Tapoja markkinoida tai mainostaa yritystäsi

Markkinoinnin ja mainostamisen kokonaisuutta saattaa toisinaan olla vaikeaa hahmottaa, sillä markkinoinnin muotoja on niin monia ja niiden väliltä valitseminen saattaa tuntua haastavalta. Urakka tulisi aina aloittaa pohtimalla sitä, mitkä tavat edistäisivät parhaiten juuri oman yrityksesi liiketoimintaa. Yrityksen verkkosivut ovat tänä päivänä elintärkeät lähes yrityksen kuin yrityksen liiketoiminnalle. Verkkosivujen tulee olla myyvät ja informatiiviset, ja lisäksi niiden tulee löytyä helposti verkon hakukoneista. Verkkosivujen löydettävyyttä voi edistää esimerkiksi hakukonemainonnalla. Digitaalista mainontaa voi tehdä myös sosiaalisen median kanavissa, uutiskirjeillä, podcasteilla, webinaareilla tai hyödyntämällä display-mainonnan verkostoa. Perinteisemmän mainonnan muotoja ovat muun muassa TV-mainokset, esitteet, lehtimainokset sekä erilaiset katumainokset. Mainoksesi teho paranee toistoja lisäämällä, eli yksittäinen printtimainos ei usein vielä saavuta haluttua lopputulosta.

Liikelahjat muistetaan

Tämän päivän yhä digitaalisemmassa maailmassa konkreettinen tuote on kuitenkin usein mitä parhainta mainosta yrityksellesi. Konkreettisella tuotteella saat viestittyä asiakkaillesi brändisi persoonaa huomattavasti paremmin ja muistettavammin kuin esimerkiksi yksittäisellä lehtimainoksella. Liikelahjat ovat loistavia mainostuotteita, ja niiden valinnassa vain mielikuvitus on rajana. Perinteisten kynien, t-paitojen ja lippisten suosio jatkuu vuodesta toiseen. Tämä ei olekaan mikään ihme, sillä kynät vaihtavat usein omistajaa enemmän kuin kerran ja samalla yrityksesi saa lisänäkyvyyttä uuden käyttäjän käsissä. Painattamalla yrityksesi logon t-paitaan tai lippikseen saat puolestaan liikkuvan mainoksen, joka näkyy parhaimmillaan jopa tuhansille vastaanottajille. Perinteisten liikelahjojen rinnalle on viime vuosina noussut myös uusia suosikkeja, kuten varavirtalähde matkapuhelimien lataamiseen reissun päällä.

Näin onnistut pienelläkin budjetilla

Yrityksesi brändin tulee olla tunnistettava, ja tämän kannalta välttämätöntä on se, että visuaalinen ilmeesi on yhtenäinen. Tätä varten tarvitset logon, brändivärit sekä -fontin. Nämä kannattaa mahdollisuuksien mukaan antaa aina ammattilaisen suunniteltavaksi. Sinun tulee myös varmistaa, että palveluidesi kokonaisuus on tarpeeksi yhtenäinen ja helposti omaksuttava. Lisäksi sinun tulisi olla selvillä siitä, millainen unelma-asiakkaasi on. Myymisestä tulee helpompaa, kun tiedät, ketä haluat tavoitella, ja miten oma tuotteesi ja palvelusi hyödyttää juuri tätä asiakasta. Mikäli käytössäsi olevan markkinointibudjetin summa on pienehkö, saat normaalisti parhaat tulokset digitaalisessa ympäristössä kokeilemalla esimerkiksi maksullista Facebook- tai Instagram-mainontaa. Markkinointiin kannattaa ottaa lisäksi mukaan uutiskirjeet, jotka ovat usein kustannustehokkain tapa saavuttaa omat asiakasryhmäsi.