Kaapelit ojennukseen toimistossa

 

Tuntuuko, että toimistosi on yhtä kaapeleiden sekamelskaa? Ei mikään ihme, sillä toimisto on usein täynnä erilaisia kaapeleita, ja pelkästään sähköpöydän mukana voi tulla useampi erilainen johto. Tämän lisäksi lattiamme ja työtasomme täyttyvät puhelimen ja tietokoneen latausjohdoista, tulostimen johdosta sekä harvemmin käytössä olevista muista piuhoista. Paitsi että kaapelisotku voi turhauttaa, ovat siellä täällä lojuvat johdot myös epäesteettinen näky ja hankaloittavat työpisteen siistinä pitämistä.

Apua johtojen hallintaan

Nykyään ei onneksi ole mikään pakko kärsiä kaapelisotkusta, vaan tarjolla on mitä moninaisempia tuotteita toimiston järjestyksen ylläpitoon. Tavalliset nippusiteet ovat perustarvike joita löytyy jo valmiiksi monen kodista, mutta tarjolla on myös erilaisia koteloita, laatikoita, kuminauhoja, säilytyspusseja ja spiraaleja kaapelikaaoksen ratkaisemiseksi. Esimerkiksi sähköpöydän pohjaan voi kiinnittää näppärän, itsekiinnittyvän kaapelipidikkeen, joka varmistaa että johdot eivät roiku lattialla tai osu käyttäjän jalkoihin. Myös kaapeleiden suojaaminen lapsilta ja lemmikeiltä on monessa taloudessa ajankohtaista, ja tässä apuun voi tulla esimerkiksi tyylikäs kaapelilaatikko.

Inspiroiva työympäristö lisää tuottavuutta

Toimistotyöläinen voi viettää työpöydän ääressä jopa noin 2000 tuntia vuodessa, joten työympäristöön kannattaa aidosti panostaa. Tutkimusten mukaan siisti työympäristö vaikuttaa hyvinvointiin jopa enemmän kuin palkka. Hyvä vinkki onkin, että tunnista mitkä ovat oman ympäristösi suurimmat haasteet kaapeleiden säilyttämisessä, osta mitä tarvitset, ja saavuta parempi fiilis työntekoon. Kaunis ja luovuuteen inspiroiva työympäristö lisää nimittäin myös tuottavuutta, joten siihen kannattaa ehdottomasti panostaa.