Musiikin kuunteleminen töissä

Yhä useammat työnantajat suhtautuvat myönteisesti siihen, että työntekijät kuuntelevat musiikkia työskennellessään. Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että musiikin kuunteleminen töissä parantaa suoritusta ja saa työntekijät suoriutumaan tehtävistään nopeammin. Tämä johtuu siitä, että musiikilla on positiivisia vaikutuksia aivoihimme. Musiikki aktivoi monia eri alueita aivoissa, ja mieluisan musiikin kuunteleminen saa meidät myös rentoutumaan ja viihtymään työpaikalla paremmin. Lisäksi musiikki auttaa peittämään avokonttorin taustahälinää, jolloin työntekijän on helpompi keskittyä tehtäviinsä.

Millainen musiikki edistää työtehoa eniten?

Ei ole samantekevää, millaista musiikkia työtä tehdessä kuunnellaan, eikä kaikkia samalla työpaikalla työskenteleviä missään nimessä pidä pakottaa kuuntelemaan samaa musiikkia. Tarkkaa keskittymistä vaativia työtehtäviä tekeville sopii parhaiten instrumentaalimusiikki. Pitkään uskottiin, että vain klassisen musiikin kuunteleminen edistää työnteon tehokkuutta, mutta nykyään tutkijat pitävät tärkeimpänä sitä, että taustamusiikki miellyttää kuulijaa itseään. On mahdotonta löytää sellaista musiikkia, josta koko työyhteisö nauttisi, joten on parasta, että jokainen työntekijä kuuntelee omaa musiikkiaan kuulokkeilla.

AirPodit sopivat erinomaisesti työpaikoille

Applen AirPods -kuulokkeet ovat mainio apuväline esimerkiksi avokonttorissa työskenteleville. Langattomia AirPodeja on kätevä käyttää työskennellessä, ja yhdellä latauksella musiikkia voi kuunnella jopa viisi tuntia. AirPodien äänenvoimakkuutta on helppo säätää, ja ne vaimentavat tehokkaasti taustamelua. AirPodien käyttömukavuutta lisäävät entisestään erilaiset lisävarusteet, joilla kuulokkeet saa pysymään korvissa silloinkin, kun työntekijä liikkuu paljon työskennellessään. AirPodit tarvitsevat myös oikeanlaiset puhdistusvälineet ja turvallisen silikonikotelon säilytyspaikakseen. Katso mitä tarjotaan verkossa ja ala nauttia AirPodien mahdollistamasta musiikkinautinnosta myös työpaikallasi!